بایدن می گوید محاصره ای نیست اما باید از بیماران یمنی بپرسید
ایالات متحده مدعی است که با برقراری آتشبس یمن، پروازهای مسافربری از سر گرفته شده و این کشور در محاصره نیست؛ اما ۷۱ هزار بیمار سرطانی و چند هزار بیمار کلیوی در یمن روایت دیگری دارند.
به گزارش ایسنا، هفتهنامه آمریکایی «نیشن» گزارشی از وضعیت وخیم بیماران یمنی تهیه کرده که بر خلاف اظهارات واشنگتن، به دلیل نبود پرواز غیرنظامی از دریافت خدمات درمانی بیبهرهاند.
در حالی که ائتلاف سعودی به مدت هشت سال با بمباران این کشور – از جمله بمباران فرودگاه صنعا – یمن را در محاصره هوایی و دریایی قرار داد اما دولت جو بایدن، رئیسجمهوری آمریکا مدعی است که این محاصره دیگر وجود ندارد.
معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در آوریل سال جاری به مناسبت سالگرد آتشبس موقت جنگ یمن، گفت: در یک سال گذشته، یمنیها از توقف حملات هوایی، پروازهای منظم غیرنظامی از فرودگاه صنعا، افزایش کمکهای بشردوستانه و غذایی و افزایش سوخت در شمال یمن بهره بردهاند.
بر اساس مفاد آتشبس حاصلشده میان یمن و عربستان در آوریل ۲۰۲۲، قرار بود پروازهای مسافربری فرودگاه صنعا از سر گرفته شوند و آمریکا این را دستاورد «مسئولیتپذیری» خود در این بحران انسانی میداند. اما آیا این در واقعیت اتفاق میافتد؟
شاید اظهارات این سخنگو تا حدی در مورد کمکهای غذایی و تأمین سوخت صحت داشته باشد، اما این کمکها پاسخگوی نیاز یمنیهای جنگزدهای نیست که در سالهای گذشته شاهد تخریب مساجد، مدارس، بیمارستانها و فروشگاههای خود بودهاند. امروز یمن به صحنه یکی از شدیدترین بحرانهای انسانی جهان تبدیل شده است. به گفته سازمان برنامه جهانی غذا، ۲۱.۶ میلیون یمنی به حمایت بشردوستانه نیاز دارند، ۱۷ میلیون تن از ناامنی غذایی رنج میبرند و ۲.۲ میلیون کودک یمنی زیر پنج سال به دلیل سوءتغذیه حاد به حمایت پزشکی نیاز دارند.
گزارش نیشن نشان میدهد که تعداد این پروازها پس از آتشبس همچنان آنقدر کم است که گویی این ماده از پیمان آتشبس عملاً اجرا نمیشود و بیمارانی که به مداوای اضطراری نیاز دارند، از خدمات درمانی بینصیب هستند. شورای رهبری ریاستجمهوری یمن که آمریکا آن را به عنوان دولت حاکم به رسمیت میشناسد، تنها مجوز سه پرواز رفتوبرگشت در هفته را صادر میکند. این آمار در ماه گذشته میلادی شش پرواز بود، اما حالا نصف شده است.
بجز پروازهایی به جده برای مراسم حج، فرودگاه صنعا تنها به مقصد اردن پرواز دارد. اما هزینه خدمات درمانی در اردن بسیار گرانتر از هند و مصر است. این در حالی است که به تخمین سازمان ملل، حدود ۸۰ درصد از جمعیت ۳۰ میلیونی یمن به «کمک بشردوستانه» نیاز دارند.
همین پروازهای ناچیز هم برای بیمارانی که از عهده پرداخت هزینه گزاف درمان در اردن آن بر نمیآیند، هیچ سودی ندارند. وزارت بهداشت یمن اعلام کرده که در حال حاضر ۵۰۰۰ بیمار کلیوی در این کشور حضور دارند که امکان خروج از یمن و استفاده از خدمات درمانی خارجی را ندارند. جان این بیماران در خطر است.
در حال حاضر تنها هفتهای سه پرواز از صنعا انجام میشود، اما ۷۱ هزار بیمار سرطانی در یمن هستند که به درمان خارج از کشور نیاز دارند.
در ۲۰۱۹ شورای حقوق بشر نروژ گزارش داد که در پی لغو پروازهای فرودگاه صنعا، حدود ۳۲ هزار تن در نتیجه عدم دریافت خدمات درمانی لازم «جوانمرگ» شدند.
منبع خبر: خبر گزاری ایسناآخرین اخبار,پربازدید ترین اخبار, اخبار روزلینک مطالب دیگردکتر علی اباصلتیان – مشاوره فوری 09387708025